Amoobi

Amoobi perfectioneert zijn verzekeringsdekking en logistieke flow dankzij ERA-experts

Amoobi, opgericht in 2012, is een technologische spin-off van de Université Libre de Bruxelles die een hardware- en softwareoplossing heeft ontwikkeld. Via sensoren in winkels analyseren ze automatisch de manier te waarop klanten zich (volledig geanonimiseerd) door de verkooppunten verplaatsen.

Zo helpt het bedrijf distributeurs om hun verkooppunten te optimaliseren door het verstrekken van concrete, relevante en passende informatie en aanbevelingen, gebaseerd op klantgedragsgegevens en hun zakelijke expertise. Amoobi’s ervaring wordt erkend door ‘s werelds toonaangevende retailers en Fast Moving Consumer Goods (FMCG)-bedrijven. Deze erkenning groeit voortdurend door de projecten die ze leiden op verschillende continenten. Ze zijn vooral actief in retail binnen de voedingsdistributie, maar ook in elektronica, doe-het-zelf en interieurinrichting. Hun team bestaat uit ervaren data-analisten.

Ze zijn sterk internationaal georiënteerd, zo realiseert Amoobi 80% van haar omzet in het buitenland, waarvan 40% in de Verenigde Staten.

Download de casestudie hier

Voer uw e-mailadres in

"Een aanzienlijk deel van onze business speelt zich af in de Verenigde Staten, waar het verplicht is om bewijs van een kwaliteitsverzekering te kunnen overleggen. De experts van ERA hebben daarom al onze contracten geanalyseerd en beoordeeld of ze geschikt waren voor onze behoeften. Hierdoor hebben we ook forse besparingen kunnen realiseren, hoewel dat op zich niet de prioritaire doelstelling was.”

OLIVIER DELANGRE, CEO EN MEDEOPRICHTER VAN AMOOBI