Het Belgische ERA-team heeft er een nieuwe partner bij: Danny Decupere. Hij legt zich toe op het optimaliseren van financiële diensten bij bedrijven. Tijdens zijn loopbaan bouwde hij onder meer expertise op in equity analyse, portfolio management, treasury management en alternatieve/gestructureerde financiering.

Danny Decupere is een specialist in de financiële sector en kan bogen op meer dan 25 jaar ervaring. Als ERA-partner wil hij een grote financiële meerwaarde bieden aan bedrijven. Doorheen zijn loopbaan merkte hij immers dat bedrijven zich niet altijd bewust zijn van het aanwezige potentieel op financieel vlak. “Soms zijn financiële diensten niet afgestemd op de werkelijke noden van het bedrijf of kunnen er om andere redenen betere voorwaarden voor deze diensten verkregen worden”, zegt Danny Decupere. “Qua financiering zelf zitten de bedrijven vaak aan hun limieten. Een grondige analyse kan echter meer ruimte vrijmaken en alternatieve financieringsvormen (bv. off-balance) kunnen extra leverage bieden voor de operationele activiteiten.”

Decupere begon zijn loopbaan in de academische sfeer, als assistent Internationale Economie aan de KU Leuven. Daarna kwam hij op de Beurs van Brussel terecht waar hij bedrijven hielp hun weg te vinden naar de beurs. Vervolgens werd hij Equity Analyst bij Branquart Costermans Securities en later ook bij Fortis Bank. Bij Fortis Bank werd hij nadien portefeuillemanager binnen het Structured Credit Management Team.

Eind 2008 stond Decupere mee aan de wieg van Royal Park Investments (RPI), de restbank van Fortis Bank. Na de opstart werd hij er verantwoordelijk voor het treasury management. Eind 2013 werd het RPI-verhaal met succes afgesloten door de verkoop van de activa aan een Amerikaans geldmarktfonds en stapte Decupere in een consulting firma, B-Crown Advisors. Hier stond hij als directeur onder meer in voor advies over schuldfinanciering, herstructurering van schulden en de waardering van portefeuilles.

Eind 2018 besloot Decupere om partner te worden bij Expense Reduction Analysts. Het ‘no-cure-no-pay’ business model spreekt hem enorm aan. “Bedrijven hebben niets te verliezen bij onze werkwijze en zo’n aanpak, daar kan ik alleen maar volledig achterstaan”, zegt Decupere. “Eigen aan de job is bovendien het voortdurende zoeken naar oplossingen voor steeds nieuwe uitdagingen en daar hou ik van. Het gaat steeds meer over het bestuderen van een proces en uitzoeken waar het efficiënter kan. Ook dat mijn expertise op vlak van andere kostencategorieën nog kan groeien, biedt toekomstperspectief.”

Naast zijn passie voor de financiële wereld, is Danny Decupere een fervent tafeltennisser. Hij maakt ook deel uit van de raad van bestuur van de Vlaamse Tafeltennisliga vzw. Het Belgische ERA-team kan ongetwijfeld alleen maar winnen met een nieuwe speler als Danny Decupere.