Dirk Hoet is partner geworden bij Expense Reduction Analysts (ERA) België. Dirk is van vele markten thuis. Qua opleiding heeft hij een economische achtergrond: hij behaalde een Master in de economische wetenschappen.

Op professioneel vlak bouwde hij op 30 jaar tijd al heel wat ervaring op, eerst in de Marketing en Sales en daarna in meer algemene directiefuncties. Zo werkte hij bij Dombrecht Distribution nv (beveiligingsartikels), Balta Industries (vast tapijt), Mölnlycke en Utermöhlen (medische disposables) en Vandemoortele (voeding). Hij vervulde functies in Belgische en internationale bedrijven, met of zonder familiale structuur, in verschillende sectoren. Vooral de werelden van beveiliging, drukwerk en disposables hebben nog weinig geheimen voor Dirk.

Ook naast zijn job, houdt Dirk van een uitdaging. Gedurende 19 jaar runde hij een wijnhandel samen met zijn echtgenote. Bovendien is hij lid van Commanderij Gent, een maandelijks samenkomende wijnclub, en is hij al jaren bestuurslid bij Rotary Lovendegem.

Dirk is momenteel vooral werkzaam in klantenwerving en klantenmanagement. “Ik heb het gevoel dat ik de ervaring die ik opbouwde nu ten volle kan inzetten bij ERA”, zegt Dirk. “Het coördineren van projecten en ze tot een goed einde brengen, dat zijn mijn sterktes. Ik hou ervan om projecten van begin tot einde op te volgen. Het geeft bovendien voldoening om bedrijven in een betere positie te brengen, en soms zelfs van een verlies- naar een winstsituatie te laten evolueren.”

Sinds zijn start bij ERA merkte Dirk dat er bij bedrijven soms een verkeerd beeld leeft van een samenwerking met ERA als externe partner. “ERA biedt de klant kennis, bovenop de al aanwezige inzichten. Het is nooit de bedoeling om in de plaats van huidige werknemers te komen. Je moet het bekijken als een troef, een extra bron van advies en expertise. Het intrigeert mij om in samenwerking met de directie, het management en de werknemers te bekijken hoe de huidige kostenstructuur gereviseerd kan worden. We steken de koppen bij elkaar om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. En dat is een van mijn persoonlijke streefdoelen.”