Raes heeft een brede managementervaring in sectoren die zich eerder situeren binnen de “indirect spendings” zoals kantoormaterialen en aanverwante domeinen. Toch staat hij binnen ERA voor een brede en generalistische aanpak, in combinatie met de meer gespecialiseerde expertises van andere partners. Hij zet die ervaringen nu bij ERA in om te besparen op producten en diensten waarvan hij vroeger zelf leverancier was.

Het parcours van Walter Raes

Na zijn studies Handelsingenieur begon hij zijn carrière als Sales Manager Overseas bij Barco. Hij werkte daarna als Managing Director bij Papyrus Benelux, als COO bij de ECF Group in Parijs en als Managing Director bij de Duitse papierhandelaar Paperlinx. Tot slot was Raes van 2014 tot 2020 actief als Managing Director Europe bij Lyreco in Valenciennes. Hij stond er in voor algemene operationele activiteiten met betrekking tot het supply chain-netwerk van deze speler gespecialiseerd in kantoor- en werkplekoplossingen.

Mogelijke efficiëntiewinsten

Dankzij een gedetailleerde analyse kan ERA realistische voorstellen doen om de kosten te drukken om het netwerk te optimaliseren, en/of om procesverbeteringen door te voeren. ERA heeft een jarenlange expertise in huis om een zeer brede waaier van kostencategorieën te analyseren, zoals: onderhoud, beveiliging, IT & telecom, fleet, drukwerk, transport, afvalverwerking, energie en verzekeringen,…

Interesse in een vrijblijvend gesprek?

Ja, ik wil een vrijblijvend gesprek