Cash pooling gaat over het overboeken van geld tussen verschillende rekeningen van de diverse vestigingen van een bedrijf. Concreet tracht men negatieve saldi te vermijden.

Door aan cashpooling te doen, kan men tot 50% besparen. Maar ook wanneer men al aan cashpooling doet, bespaart men met de finetuning van ERA vaak nog vlotjes 20 à 25%. Het kiezen van het juiste systeem en de continue optimalisatie ervan, kan immers leiden tot mooie bijkomende besparingen. Bij een gemiddeld bedrijf met meerdere vestigingen, lopen deze budgetten al snel in de miljoenen.

Hoe meer vestigingen en hoe meer rekeningen, hoe groter de budgetten en hoe meer impact het advies van ERA zal hebben. Een gebalanceerd cash pool systeem is echter zeer complex en niet eenvoudig op te zetten. Een continue optimalisatie met een correcte opvolging is essentieel. Denk er ook aan uw systeem aan te passen aan de frequentie van opvolging.

ERA heeft experten met uitgebreide treasury en cash management-ervaring in een internationale omgeving bij zeer grote bedrijven. Zij kunnen u hierin zeker ondersteunen.

Meer weten? Mail voor een vrijblijvende afspraak.