Serge Biondini vervoegt Expense Reduction Analysts (ERA) als partner. Zijn achtergrond situeert zich vooral in Sales, Marketing en Business Development bij verschillende grote spelers in de IT-sector. Hij moet in die sector bij ERA vooral een toegevoegde waarde betekenen door zijn ervaring, zijn sterke salesnetwerk en zijn kennis van B2B-klanten en hun IT-behoeften.

Biondini heeft een brede ervaring in direct sales en partner management in IT – ook in internationale context. Hij kan die nu letterlijk te gelde maken voor de klanten van ERA.

Serge Biondini licht zijn keuze toe: ‘Binnen de ERA-franchise kan ik mijn eigen accenten leggen, maar wel binnen een goed ondersteunde structuur, in samenwerking met de andere experten en dat voor een business model dat ruimschoots zijn meerwaarde heeft bewezen.’

Serge Biondini, een parcours doordrongen van IT

Na het behalen van een Master in Talen en twee postgraduaten in Business Management en Marketing Management begon hij zijn loopbaan bij IBM Belgium. Hij werkte daarna nog bij Compaq, vervolgens zo’n tien jaar bij HP Belgium (als Enterprise Account Manager) én vijf jaar als Global Account Manager bij Ricoh Europe. Tot slot was Biondini van 2016 tot 2021 actief bij Micro Focus Belgium, een van ’s werelds grootste leveranciers van bedrijfssoftware.

Dankzij een gedetailleerde analyse kan ERA realistische voorstellen doen om de kosten te drukken, om het leveranciersnetwerk te optimaliseren, en/of om procesverbeteringen door te voeren. ERA heeft een jarenlange expertise in huis om een zeer brede waaier van kostencategorieën te analyseren, waaronder onderhoud, beveiliging, IT & telecom, wagenparkbeheer, drukwerk, transport, afvalverwerking, energie en verzekeringen, en bekijkt samen met de klant in welke domeinen een samenwerking het meest zinvol is.

Serge--Biondini