Finance managers zitten alle dagen in de cijfers. Dat wil dus zeggen dat zij alle financiële kostenposten geoptimaliseerd hebben, toch? Wel, onze ervaring leert dat er vaak nog veel ruimte is voor optimalisatie, met tot 80% besparingen zelfs…

We delen graag enkele tips met u:

Hoe is uw relatie met uw bank-partners?
U leest het goed. Ook banken zijn partners. Zoals elk bedrijf, heeft ook een bank zijn specifieke manier van functioneren. Als u daar op inspeelt, kan dat de uitkomst van uw dossier positief beïnvloeden.

Het gaat daarbij niet enkel over financiële resultaten. Uw relatiebeheerder bij een bank moet een aanvraagdossier samenstellen en stofferen, en daarna gaan verdedigen bij de analisten. Een balans is noodzakelijk, maar geeft enkel een momentopname weer, zonder veel detail.

Wellicht zijn er bepaalde ratio’s die u kunt verbeteren. Hoe kan dit bijdragen aan de financiële gezondheid van de balans? Gebruikt u uw leverancierskrediet optimaal?

Heeft u al gedacht aan andere vormen van kapitaal? Crowdlending bijvoorbeeld, is een achtergestelde lening. De bank beschouwt het als eigen vermogen, waardoor ze een lening makkelijker goedkeurt.

Bezorg de bank het bredere plaatje. Welke argumenten pleiten voor/tegen? Waar bent u mee bezig? Wat is uw visie? Wat zijn de vooruitzichten? Hoe ziet uw markt er uit? Waarom bent u goed geplaatst om succesvol te zijn en een goede return te halen op het geld dat u nodig heeft? Hoe gaan uw cijfers evolueren de volgende jaren?

De financiële specialisten bij ERA hebben meer dan 20 jaar ervaring in de financiële wereld. Zij kunnen u helpen uw dossier samen te stellen. Ze weten immers hoe je een dossier zo krachtig mogelijk maakt voor een kredietcommissie. Ze kunnen u ook helpen om de meest optimale financieringsmethode te vinden. Zo zal u niet alleen meer kans hebben om uw project te financieren, de voorwaarden zullen ook beter zijn.

Last but not least: het hele proces zal sowieso sneller gaan met een gestoffeerd dossier.

Wisselkoersen euro en vreemde munten: tot 80% besparen
Op de zogenaamde ‘FX’, of kosten van de omzetting tussen euro en vreemde munten, kan men tot 80% besparen. Alleen is het onbegonnen werk om hier zelf aan te beginnen. De complexiteit en de vele verborgen kosten maken dit werk voor experten. Een correcte analyse neemt ook enorm veel tijd in beslag aangezien elke transactie moet worden ontleed.

Bij ERA zit u hiervoor aan het goede adres. Ons finance team heeft specifieke expertise in cash management en bezit aangepaste programma’s om deze analyses te doen. Daarom slagen wij erin om onze cliënten zeer hoge besparingscijfers te bezorgen, tot 80% zelfs. Dat zijn besparingen van een orde van grootte die ze alleen niet halen.

Wil ook u besparen op financiële kosten? Kunt u ondersteuning gebruiken in uw relatie met uw bank-partner(s)? Mail voor een vrijblijvende afspraak.